Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد علی حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: افرادی مانند امید شمس با ملاقات خصوصی در مقام کارگردان و نویسنده، پویان شعله ور به عنوان تدوینگر این فیلم، مرتضی علی عباس میرزایی کارگردان بیرو تا کاظم دانشی که فیلم علفزار را ساخته، حسین نمازی با فیلم شادروان، آرمان فیاض فیلمبردار برف آخر، نوشی مسعودیان بازیگر این فیلم و مهدی ایل بیگی به عنوان فیلمبردار کسانی هستند که از فیلم های کوتاه شروع کرده و در این جشنواره نشان دادند که فیلم کوتاه به صورت جدی پتانسیل دیده شدن را دارد و باید به آن بهای بیشتری داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در فیلم اولی های جشنواره امسال شاهد حضور کسانی هستیم که از فیلم کوتاه به نخستین فیلم بلند حرفه ای خود رسیده اند ؛ مانند کاظم دانشی با فیلم "علفزار" یا  "ملاقات خصوصی" امید شمس و از سوی دیگر آریان وزیر دفتری با فیلم "بی رویا" و همچنین هادی حجازی فر با اثر "موقعیت مهدی" .

حسینی گفت: امسال حضور فیلم های کوتاه و فیلمسازان  فیلم اول تنور جشنواره را داغ کرده و خوشحالم که بیش از هر سالی این جدایی اتفاق نیافتده که فیلم های اول از بخش های دیگر جدا شود.

جشنواره چهلم ناکام ترین 

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت:  با توجه به اینکه جشنواره فیلم فجر، ویترین  سینمای ایران است و ماحصل تلاش سینماگرانی است که بتوانند آثار قابل توجه ای را بسازند به عقیده بنده جشنواره چهلم یکی از ناکام ترین دوره های خود را در حال گذراندن است.

وی اضافه کرد: در این دوره آثار شاخصی نیز وجود دارد اما اگر این آثار در دوره های پیشین و در رقابت با رقبای سال های قبل بودند شاید دیگر خیلی به دید شاخص نمی شد به آنها نگاه کرد.

حسینی افزود: براین اساس سال آینده به نظر من سال خطرناکی برای سینمای ایران از نظر بازدید و حضور مخاطب در سالن های سینما است چرا که هیچ یک از آثاری که امروز در جشنواره فجر در حال به نمایش درآمدن هستند پتانسیل جذب مخاطب میلیاردی را ندارند بدین معنی که هیچ یک از آثار نمی توانند در گیشه ها به صورت جدی فروخته و رکوردها را جابه جا کنند.

وی ادامه داد: این در حالی است که اگر تولیداتی که به جشنواره نرسیده اند و یا تولیداتی در حوزه کمدی نداشته باشیم شاید با یک خلاء جدی به عنوان فیلم خوب در سالی که پیش روی هستیم مواجه شویم.

ضعف فیلمنامه مهم ترین چالش جشنواره 

فیلمساز البرزی در بخش دیگری از سخنان خود به ضعف چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر اشاره و تصریح کرد: یکی از ضعف های جدی این دوره است که باید به صورت جدی روی فیلمنامه ها تامل شود در حالی که هزینه های زیادی برای ساخت فیلم صورت گرفته اما به دلیل ضعف فیلمنامه نتوانسته آنچنان که باید حق مطلب را ادا کند.

حسینی افزود: از دیگر ضعف های این جشنواره جسارت کارگردان ها در انتخاب سوژه های درست می باشد؛ در مواردی مانند علفزار کاظم دانشی شاهد هستیم که انتخابی بسیار جسورانه به عنوان فیلمسازی اول وی بوده این در حالی است که مابقی فیلمسازان خیلی با جسارت به سراغ انتخاب سوژه و ساخت فیلم هایشان نرفته اند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر شاید بتوان گفت که کارگردانی که غالب جریان اصلی نیستند مانند حسین دارابی که سراغ فیلم "هناس" رفته یا عباس میرزایی که "بیرو "را ساخته کارهای جسورانه تری ساخته اند اما در یک روند کلی می توان گفت جشنواره امسال مملو از آثار متوسط است.

شاید برف آخر نخستین انتخاب باشد  

وی در بخش دیگری از سخنان خود به فیلم های مطرح در چهلمین جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و گفت: از نظر بنده برف آخر به عنوان نخستین انتخاب قرار می گیرد و فیلم های دیگری از جمله دسته دختران، بدون قرار قبلی، نگهبان شب، موقعیت مهدی، علفزار و ملاقات خصوصی از سطح متوسط بالاتر و در واقع این فیلم ها به داد این جشنواره رسیدند.

حسینی گفت: مابقی فیلم ها البته از عقیده بنده یا در سطح متوسط می مانند و یا اینکه خنثی هستند.

چهلمین جشنواره فیلم فجر به طور همزمان در سراسر کشور و از جمله البرز از پانزدهم بهمن ماه در سه سینما اکومال، پرشین و ساویز  این استان در قالب ۱۶ فیلم کار خود را آغاز کرده است.

این فیلم ها که اکران آنها تا ۲۲ بهمن ماه ادامه خواهد داشت در ۲ سانس در این سینماها به نمایش درآمده است.

برچسب‌ها البرز جشنواره ‌های فجر دهه فجر پروندهٔ خبری چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: البرز جشنواره های فجر دهه فجر البرز جشنواره های فجر دهه فجر جشنواره فیلم فجر چهلمین جشنواره فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۹۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت

جشنواره‌ها عموما عامل انگیزشی بسیار قوی برای تولیدکنندگان آثار رسانه ای، هنری و پژوهشی هستند که این تولید کنندگان تلاش دارند تا علاوه بر محک خود در بستر جشنواره با تنوع تولید و اندیشه و دیدگاه‌های متفاوت نیز در موضوعات مورد علاقه خود بیشتر آشنا شوند و بر وجوه آموزشی موجود در جشنواره‌ها در کنار مباحث رقابتی توجه دارند.

امروز، معاونت صدای رسانه ملی به مأمن و مرکز مهم در زمینه مستندسازی تبدیل شده و حامی جدی مستندسازان است. مروری بر آثار ارائه شده در این دوره از جشنواره پژواک و اذعان داوران در این عرصه به خوبی اثبات می‌کند بسیاری از برنامه سازان پیشکسوت و جوان در حوزه مستندسازی آثار فاخر و تأثیرگذاری را ساخته و به سراغ سوژه‌های ناب برای مستندسازی رفتند. 

جشنواره مستند رادیویی پژواک محملی شده تا قالب مستندسازی در رادیو احیا شود و مستندسازان رادیویی در فضایی سالم با یکدیگر رقابت کنند. همچنین در سایر شبکه‌ها نیز فضای مناسبی برای پخش آثار شاخص و برتر مستند ایجاد کرده است. نتیجه این است که امروز، برنامه‌های مستندمحور رادیو، پرشنونده هستند و به واسطه رادیو، مستند‌ها جایگاه ویژه‌ای نزد ذائقه مردم یافته است.

از سوی دیگر جشنواره پژواک فرصتی فراهم کرده تا مردم هم در این جشنواره سهمی داشته باشند. هدف از این بخش، افزایش تعامل میان برنامه سازان و مخاطبان و از سوی دیگر شناسایی افراد مستعد در این حوزه است. همچنین آثار قابل داوری در بخش مردمی نسبت به دوره‌های گذشته به لحاظ کمی و کیفی رشد داشته و این نشان می‌دهد مردم علاقمند به این قالب از برنامه سازی هستند. ضمن این که در حوزه مردمی سعی شده گونه‌های راحت مستند (مستند روایی و گزارشی) گذاشته شود تا علاقمندان به این عرصه وارد میدان شوند. بخش مردمی جشنواره پژواک در راستای نگاه تحولی معاونت صدا مبنی بر راه اندازی نهضت تولیدات مردمی است که این نگاه به جد دنبال می‌شود.

در واقع ایجاد فضای تعاملی میان مردم و مستندسازان و احترام به نظر و علاقه شنوندگان رادیو هم از دیگر مزیت‌های این رویداد است. جشنواره مستند پژواک نیز همچون بسیاری دیگر از جشنواره‌های رادیو با مشارکت عموم مردم برگزار می‌شود. به این ترتیب که برای همه مردم این امکان فراهم شد تا بهترین فیلم‌های مستند از نگاه خود را انتخاب و در این جشنواره شرکت دهند. بدون تردید نظرات مردمی نیز به تقویت فعالیت رادیو در زمینه تولید و پخش آثار مستند کمک می‌کند. 

از سوی دیگر دوری از کلیشه‌های رایج، خلق و اجرای طرح‌های نو، تحولی عمیق در محتوا و اضافه شدن بخش‌های ویژه همچون وعده صادق و... حاصل توجه جشنواره پژواک در سومین دوره است.

مراسم افتتاحیه این جشنواره همزمان با سالروز ۸۴ سالگی رادیو برپا شد و برگزیدگان بخش‌های برنامه‌های مستمر، مستند‌های مستمر، مشاغل و مستندنگاری اعلام شدند. اکنون که به روز‌های اختتامیه نزدیک می‌شویم، قرار است برگزیدگان راویان حقیقت در بخش‌های اصلی، ویژه و مردمی اعلام شود و تندیس‌های طلایی در دستان راویان حقیقت در رادیو قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره سالانه تولید فیلم با هوش مصنوعی در آمریکا برگزار شد
  • فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره شورت شورتز ژاپن/ رونمایی از پوستر فیلم
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • حضور فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره ژاپنی
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی