Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@19:47:37 GMT

آخرین اخبار و وضعیت اکران در سینما و تئاتر

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۰۵۱۱۵

آخرین اخبار و وضعیت اکران در سینما و تئاتر

نمایش فیلم مستند تجربی کیارستمی در بلاروس، تمدید اجرای دو نمایش، اجرای تئاتری ویژه کودکان در کانون، معرفی هیات انتخاب جشنواره شهر و... از جمله خبرهای دریافتی سینما و تئاتر است.

به گزارش قدس آنلاین، فیلم مستند- تجربی «عباس کیارستمی»به کارگردانی میدیا کیاست، از هنرجویان مدرسه ملی سینمای ایران، در جشنواره فیلم Vagrant بلاروس شرکتخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این فیلم در طول جشنواره برای اولین بار در محوطه داخلیِ موزه‌ی تاریخی ملی بلاروس در شهر مینسک در روز ۲۳ جولای به نمایش درخواهد آمد و با ۳۰ اثر دیگر از کشورهای مختلف در بخش مسابقه به رقابت خواهد پرداخت.

فیلم کوتاه «عباس کیارستمی» نگاه تازه‌ای به آثار عباس کیارستمی کارگردان فقید سینمای ایران دارد که در آن تصاویر آرشیوی به کار رفته و از آواز شهرام ناظری نیز روی متن و تیتراژ فیلم استفاده شده است.

تمدید اجرای دو نمایش تا ۹ تیر ماه

نمایش‌های «در میان ابرها» و «شنیدن» به دلیل استقبال تماشاگران تا ۹ تیر ماه در تئاتر مستقل تهران تمدید شد.

نمایش «در میان ابرها» پیش از این ۱۲ سال پیش در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر با بازی حسن معجونی و باران کوثری اجرا شد و پس از آن در بیش از ۲۰ کشور دنیا به نمایش درآمده بود. این نمایش دو داستان موازی است که در یک داستان به موضوع کوچ ایل قشقایی و در داستان دیگر به موضوع مهاجرت ایرانی‌ها به خارج از کشور می‌پردازد.

در این نمایش حسن معجونی، باران کوثری و شیوا فلاحی به عنوان بازیگر حضور دارند.

نمایش «شنیدن» نیز پیش از این در سال ۹۴ در تالار چهارسو تئاتر شهر با بازی الهام کردا، مهین صدری، مونا احمدی و آیناز آذرهوش اجرا شد و در فستیوال‌های مختلف روی صحنه رفت. «شنیدن» داستان دختری خوابگاهی است که توسط دوستش متهم به اجازه ورود یک پسر به خوابگاه داده است و اکنون در مظان اتهام، باید از خود دفاع کند.

نمایش «در میان ابرها» ساعت ۱۹ و نمایش شنیدن ساعت ۲۱ در تئاتر مستقل تهران به روی صحنه می روند.

اجرای ویژه تئاتر کانون

نمایش «پرنده و فیل» به کارگردانی حمید کیانیان با مشارکت و نقش‌آفرینی کودکان دارای نیازهای ویژه (نابینا، ناشنوا، کم‌توان جسمی و حرکتی) از هفتم تیر در مرکز تئاتر کانون به روی صحنه می‌رود.

«پرنده وفیل» سومین نمایشی است که در حوزه تئاتر فراگیر در مرکز تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به روی صحنه می‌رود.

این نمایش‌ها با هدف آماده‌سازی کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه برای ورود به جامعه، تولید شده و به روی صحنه رفته و می‌روند.

استفاده از فرصت‌های برابر آموزشی و فرهنگی و تحقق عدالت فرهنگی، استفاده از خدمات فرهنگی برای همه کودکان و نوجوانان، توجه به تعلیم و تربیت و زندگی در شرایط سخت، شکوفایی استعدادهای این کودکان و نوجوانان، ایجاد اعتماد به نفس و قدرت تصمیم‌گیری صحیح و سوق دادن آنان به مراکز فراگیر کانون از دیگر اهداف تولید این آثار هنری است.

«پرنده و فیل» به قلم داوود کیانیان نیز روایت پرنده‌ای است که جوجه‌هایش توسط فیل بزرگی از بین می‌روند. این پرنده تصمیم می‌گیرد با توجه به جثه کوچک و ظریفش با استفاده از نیروی اندیشه و فکر فیل را شکست دهد.

«پرنده و فیل» کاری از گروه تئاتر معلولان جسمی حرکتی موسسه خیریه توان‌مندسازی بچه‌های باران مشهد است و مریم شمس کلوخی، مرتضی جوانشیر، محمد شهاب مهدی‌زاده، داوود بیگلری، مریم سلیمان‌خواه، زهرا بابایی، ملیحه همایونی و خلیل قاسمی به عنوان بازیگر در این نمایش ایفای نقش می‌کنند.

طراحی صحنه و نور را حمید کیانیان، آهنگ‌سازی آن را معین مشیرپور و طراحی و دوخت لباس را زینب رشتی، به عهده داشته‌اند.

همچنین سمیرا صالح‌زاده منشی صحنه و یاور کیانیان مسوول پخش صوت این اثر نمایشی‌اند. سمیرا سیادت نیز طراح پوستر و بروشور نمایش است.

این اثر که پیش‌تر در جشنواره بین‌المللی تئاتر امید آفرین اصفهان در سال ۱۳۹۵ برگزیده شده، قرار است از هفتم تا بیست و پنجم تیر ۱۳۹۶ همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۱۹ و صبح‌ها با هماهنگی قبلی ویژه مهد کودک‌ها و مدارس در سالن گلستان مرکز تئاتر کانون به روی صحنه می‌رود.

هیات انتخاب بخش بین الملل جشنواره فیلم شهر معرفی شدند

مصطفی احمدی، سعید عقیقی، مسعود مددی، مستانه مهاجر و حسن نجاریان با حکم سیدعلی احمدی دبیر ششمین جشنواره فیلم شهر به عنوان اعضای هیات انتخاب این رویداد هنری معرفی شدند.

در طول کمتر از سه ماه تعداد ۷۵۰ فیلم از کشورهای اسپانیا، آرژانتین، مکزیک، برزیل، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، پرتغال، هلند، پاکستان، ترکیه، لبنان، قزاقستان، ترکمنستان، استرالیا، کانادا، بلژیک، اتریش و... به دبیرخانه بخش بین الملل ارسال شده و این اعضای هیات انتخاب ارزیابی خود را از هفته گذشته آغاز کرده است.

الهه نوبخت مدیریت بخش بین الملل ششمین جشنواره فیلم شهر را برعهده دارد.

«مصطفی احمدی» متولد ۱۳۴۹ از تهران و دانش آموخته سینما- آکادمی فیلم نیویورک است. وی عضو هیات داوران بخش فیلم اول در پانزدهمین و هفتمین جشن خانه سینما، عضو هیات داوران بخش عکاس جشنواره تیرگان- تورنتو ۲۰۱۷ و رییس انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما نیز بوده است. فیلم های سینمایی نزدیکتر و بی‌حساب از ساخته های وی به عنوان کارگردان است.

«سعید عقیقی» متولد ۱۳۴۹ کرمانشاه، دارای مدرک دکترا و مدرس تاریخ سینما، تحلیل فیلم و فیلمنامه نویسی در دانشکده سوره و سینما تئاتر است. وی همچنین عضو کمیته انتخاب بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر بوده است. کارگردانی و فیلمنامه نویسی فیلم تلویزیونی داستان دوست، نگارش فیلمنامه های سینمایی هفت پرده، شب های روشن و صداها نیز در کارنامه وی به چشم میخورد.

«مسعود مددی» متولد ۱۳۴۲ در بندر ماهشهر، کارشناس کارگردانی سینما و کارشناس ارشد ادبیات دراماتیک از دانشگاه هنر است. وی سابقه تدریس در دانشگاه هنر و سوره و کارگردانی فیلم سینمایی «گیتا» را دارد. ساخت ویدیویی «فراموشی»، فیلم های کوتاه «روی آسفالت داغ»، «حریم» و «صورتک» نیز از جمله فعالیت های وی به شمار می رود. همچین ترجمه کتاب‌های «از کلمه تا تصویر» و «دستور زبان نما» نیز توسط مددی انجام سده است.

«مستانه مهاجر» متولد ۱۳۵۳ تهران و دانش آموخته رشته تدوین از دانشگاه سوره و مدرس تدوین در موسسه کارنامه است. وی تهیه‌کنندگی فیلم های سینمایی مانند اسرافیل، هلن، تهران–نیویورک و زیر این سقف خاطرات مدفون را برعهده داشته است. تدوین بیش از ۸۰ فیلم سینمایی مانند: بانی، کارگران مشغول کارند، سوت پایان، تسویه حساب، آتش بس ۱ و ۲، سوپر استار، کنعان و... توسط مهاجر انجام شده است.

«حسن نجاریان» متولد ۱۳۴۴ از تهران است. وی قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی، قائم مقام جشنواره‌های فیلم کودک و فجر، عضو هیات انتخاب بین الملل جشنواره های فیلم کوتاه و دفاع مقدس بوده است. وی همچنین به عنوان دستیار کارگردان، مدیر برنامه ریزی و مجری طرح فیلم های سینمایی فرزند خاک، سرو زیر آب، سلام بمبئی، دکل، طوفان شن، سریال مریم مقدس، مردان آنجلس، یوسف پیامبر، ملاصدرا، در چشم باد، فصل اول سریال شهرزاد و... حضور داشته است.

ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر از ۹ تا ۱۴ تیرماه به دبیری سیدعلی احمدی در تهران برگزار می‌شود و مهلت ارسال آثار به بخش ملی جشنواره تا ۳۱ خردادماه تمدید شده است.

باد در علفزار می‌پیچد در سینماتک خانه هنرمندان ایران

فیلم سینمایی «باد در علفزار می‌پیچد» به کارگردانی خسرو معصومی در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

فیلم سینمایی «باد در علفزار می‌پیچد» به کارگردانی خسرو معصومی و تهیه کنندگی فتح اله جعفری جوزانی ساخته سال ۱۳۸۶ دوشنبه ۲۹ خرداد ساعت ۱۷:۳۰ با حضور کارگردان فیلم در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: شوکا دختر جوانی است که به علت فقر خانواده مجبور به ازدواج با پسر عقب افتاده‌ای می‌شود تا کمی از بار مشکلات خانواده کم شود، اما جلیل شاگرد خیاط دل در گرو شوکا دارد و این موضوع اتفاقاتی را به وجود می‌آورد و..

باد در علفزار می‌پیچد در بخش‌های سینما ایران و بخش بین‌المللی بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر شرکت داشته است و توانسته به عنوان فیلم برگزیده بخش بین‌المللی این جشنواره انتخاب شود. همچنین این فیلم در دوازدهمین جشن خانه سینما تندیس بهترین فیلم و بهترین صدابرداری را در سال ۱۳۸۷ کسب کرده است.

فیلم سینمایی «باد در علفزار می‌پیچد» دوشنبه ۲۹ خرداد ساعت ۱۷:۳۰ در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

۲۰تیرآخرین مهلت ارسال اثر به جشنواره سلامت

آخرین مهلت ثبت نام و ارسال آثار به دومین جشنواره فیلم سلامت ۲۰ تیر ماه خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی دومین جشنواره فیلم سلامت، علاقمندان به شرکت در این جشنواره می‌توانند آثار خود را تا ۲۰ تیرماه به دبیرخانه این جشنواره تحویل دهند و اسامی آثار پذیرفته شده ۲۰ مرداد اعلام می‌شود.

تمامی آثار مرتبط با تامین، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی (نظیر پیشگیری و درمان انواع بیماری‌های واگیر و غیر واگیر و بیماری های خاص، ترویج تغذیه سالم، تحرک فیزیکی، دوری ازدخانیات، دوری از مواد مخدر و محرک، دوری از الکل، زندگی عاری از خشونت و آسیب ها به ویژه حوادث ترافیکی، سلامت روان، مهارت های زندگی و خودمراقبتی، ترویج فرهنگ صحیح مصرف دارو، نقش مردم و ارایه دهندگان خدمات بهداشتی در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت، طرح تحول سلامت، سلامت و ایمنی غذا، سلامت و ایمنی محیط زیست، پیوند اعضاء، اهداء خون، ایدز) می توانند در این جشنواره شرکت کنند.

جشنواره ملی فیلم سلامت، با هدف جمع آوری ایده‌های بزرگ و دعوت از سینماگران و هنرمندانِ متعهدی که سالم زیستن آدمی، دغدغه آنهاست در چهار بخش «فیلم های سینمایی »، «مستند» ، «برنامه های تلویزیونی » و بخش «دانشجویی » برگزار خواهد شد.

جشنواره فیلم سلامت به دبیری ابراهیم داروغه زادهبه همت موسسه «آوای هنر سلامت» با همکاری معاونت اجتماعیوزارت بهداشت و درمان از اول تا پنجم شهریورماه سال جاری در تهران برگزارمی‌شود.

ارسال دو اثر «روزبه رحیمی نژاد» به دبیر خانه ششمین جشنواره فیلم شهر

روزبه رحیمی نژاد با ارسال دو اثر «حق کپی رایت محفوظ است؟» و «کودکان رنج»، در دبیرخانه ششمین جشنواره فیلم شهر ثبت نام کرد.

فیلم مستند «حق کپی رایت محفوظ است؟» به نویسندگی و کارگردانی روزبه رحیم نژاد به بهانه آثار لاله‌ اسکندری به مشکلات حق کپی رایت در ایران می‌پردازد و از عوامل این مستند می‌توان به صدابردار: حسام شریعت احمدی، دستیار کارگردان: امیدرضا زاده و امیر بروغنی، مجری طرح: سودابه سیه پوش، مدیر تولید: مهدی مدرسی، تهیه کننده: روزبه رحیمی نژاد، اشاره کرد.«کودکان رنج»دیگر فیلم رحیمی نژاد است که به دبیرخانه ششمین جشنواره فیلم شهر ارسال شده است،مستندی کوتاه که در ٤ اپیزود به دغدغه های کودکان می پردازد وسحر رضوی: طراح، علی رضا رحیمی نژاد:نویسنده،حسین مرتضوی:مدیر تولید،مرتضی درویش خانی:مدیر تصویر برداری و امید رضا زاده: دستیار کارگردان این فیلم هستند.

روزبه رحیمی نژاد کارگردان و تهیه کننده، پیش از این ساخت مجموعه ۴۲ قسمتی مستند هنرمندان با محوریت زندگی حرفه‌ای اهالی سینما چون بهروز افخمی، رسول صدرعاملی، علیرضا زرین دست، رویا تیموریان و... را در کارنامه خود ثبت به ثبت رسانده است و ساخت مجموعه‌های مستندی چون «تمشک»، «سایه روشن»، «دربست باغ وحش» و فیلم مستند «کودکی گمشده» هم از دیگر آثار مستند روزبه رحیمی نژاد هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۵۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی

به گزارش خبرنگار مهر، «سینما» یکی از هنرهای هفت‌گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره‌بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می‌شوند. در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیش‌روی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.

«اتاق فرار» و «ایساتیس»؛ پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه و مستند در هنر و تجربه

از زمان شکل‌گیری گروه سینمایی «هنر و تجربه»، فیلم کوتاه مورد توجه بیشتری قرار گرفت و اکران عمومی فیلم‌های کوتاه در این گروه سینمایی معنایی دیگر پیدا کرد و امیدی برای فیلمسازان سینمای کوتاه برای اکران فیلم‌هایشان شکل گرفت. فیلم‌های کوتاه در بسته‌هایی ۴ الی ۷ فیلمی به صورت یک اکران واحد در سینماهای «هنر و تجربه» اکران می‌شدند که این روش، از سوی فیلمسازان سینمای کوتاه بسیار مورد توجه قرار گرفت. از سال ۱۳۹۸ تاکنون؛ بسته‌های «یلدای کوتاه»، «۱۰۸ دقیقه در یک قرن»، «بازگشت کوتاه»، «هفت»، «وضعیت قرمز»، «پنج گان کوتاه»، «یک سانس؛ چند رویا»، «ژانر وحشت» و «ژنریک؛ شش فیلم شش نگاه» و «اتاق فرار» اکران شده اند.

اقبال عمومی به فیلم‌های کوتاه به اندازه سینمای بدنه نیست اما در هفته‌ای که گذشت اعلام شد تعداد مخاطبانی که بسته فیلم کوتاه «اتاق فرار» را دیدند، بیش از همه بسته‌های قبلی بوده اند.

این اتفاق برای فیلم مستند «ایساتیس» نیز افتاد و اکران این فیلم مستند نیز با اقبال عمومی مواجه شده است. مستند «ایساتیس» ساخته علیرضا دهقان طبق آمار در سامانه سمفا تاکنون بیش از ۱۰ هزار مخاطب داشته است.

پیش از این فیلم‌های «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور، «پسر انسان» به کارگردانی سپیده میرحسینی و «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی پرمخاطب‌ترین فیلم‌های «هنر و تجربه» (۱۴۰۱ تاکنون) بودند.

اضافه شدن ۳ فیلم به چرخه اکران سینماها

جلسه شورای صنفی نمایش روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در خانه سینما برگزار شد که پس از بررسی، قرارداد سه فیلم ثبت شد؛ فیلم سینمایی «تاوان» به کارگردانی رامین سهراب زاده و تهیه کنندگی محسن صرافی به سرگروهی پردیس سینمایی هنر شهر آفتاب شیراز. فیلم سینمایی «نیلگون» به کارگردانی حسین سهیلی‌زاده و تهیه کنندگی ایرج محمدی با پخش «رسانه فیلمسازان مولود» به سرگروهی سینما فرهنگ و فیلم سینمایی «قلهک» به کارگردانی و تهیه کنندگی مصطفی شایسته با پخش «هدایت فیلم» به سرگروهی پردیس سینمایی ملت. همچنین مقرر شد اکران فیلم‌های سینمایی «تاوان» و «نیلگون» از ۱۹ اردیبهشت در سینماهای سراسر کشور آغاز شود.

حسین سهیلی زاده پیش از این، موفقیت‌هایی را با سریال‌های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی در جذب مخاطب به دست آورده است و «نیلگون» اولین فیلم بلند سینمایی او محسوب می‌شود و باید دید که مخاطبان سینمایی نیز از اثر او استقبال می‌کنند یا خیر.

مصطفی شایسته تهیه کننده و کارگردان سینما است که تهیه‌کنندگی آثاری چون «بی پولی» و «کنعان» را در کارنامه دارد. او نیز که کارهای سینمایی معدودی را کارگردانی است، در سال ۱۴۰۲، فیلم‌های «قلهک» و «خرچنگ» را ساخته است و حالا «قلهک» طی روزهای آینده به اکران می‌رسد.

فیلم «تاوان» هم همان «لایه های دروغ» است که پیش از این در جشنواره فیلم فجر اکران شد و به عنوان اولین فیلم اکشن مشترک ایران و فنلاند معرفی شده است.

شایعاتی برای رفتن رییس سازمان سینمایی و رد آن

در چند روز اخیر شایعاتی مبنی بر برکناری و تودیع محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی از سمت خود منتشر شده بود که در نهایت مهدی سموعی رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب توییتی به این شایعات پایان داد و تودیع یا تغییر محمد خزاعی را رد کرد.

مهدی سموعی، ابتدای این هفته با انتشار یک توییت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شنبه در شورای زیر ساخت وزارت فرهنگ، محمد خزاعی گزارش خوبی داد، به آقای وزیر شایعات اخیر را گفتم و جویا شدم. آقای اسماعیلی در جلسه و پشت بلندگو گفت: خزاعی کارهای نیمه تمامی دارد که با مدیریت او تا پایان دولت به اتمام خواهد رسید. تمام. امروز خبر رکوردشکنی دیگری را از فروش سینما شنیدیم. از همکاران درخواست دارم به حاشیه‌ها توجه نکنند. تغییری در مدیریت سازمان سینمایی نداریم.»

اولویت‌های تولید سینما در سال جدید چیست؟

رییس سازمان سینمایی اولویت‌های تولید آثار سینمایی، کوتاه، مستند و انیمیشن در سال ۱۴۰۳ را در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی اعلام کرد.

خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت های تولیدی در شورای عالی تولید، عنوان کرد: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی و اخلاقی، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسایل اجتماعی، خدمات و پیشرفت‌های نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت‌های ابلاغی تولیدات امسال است. با سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم‌ها، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانرهای سینمایی شاهد باشیم.

افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم کوتاه

انجمن سینمای جوانان ایران سقف حمایت‌های خود از تولید فیلم کوتاه را در همه سطوح تولیدی افزایش داد. این انجمن به‌عنوان فراگیرترین مدرسه سینمایی کشور که رسالت خود را آموزش حرفه‌ای سینما و کشف و حمایت از استعدادهای سینمایی ایران می‌داند، از طریق پیچینگ به بررسی طرح‌ها و فیلم‌نامه‌های کوتاه سینمایی می‌پردازد و بنابر سطح فیلمساز و فیلمنامه، در سه قالب «فیلم‌اولی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» از ساخت فیلم کوتاه جوانان ایران حمایت می‌کند.

طبق مصوبه هیات‌مدیره انجمن سینمای جوانان ایران منوط به تایید فیلمنامه‌ها در فرآیند پیچینگ در سال ۱۴۰۳، فیلم‌اولی‌ها تا سقف اعتبار ۲۵ میلیون تومان، فیلم‌های نیمه‌حرفه‌ای تا سقف ۱۲۵ میلیون و فیلم‌های حرفه‌ای می‌توانند تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان، بودجه تولید دریافت کنند. همچنین، هنرمندان پس از ساخت اثر خود، در صورت بالابودن سطح کیفی اثر و منوط به تایید شورای عالی تولید انجمن سینمای جوانان ایران، امکان درخواست متمم قرارداد را نیز دارند که در مجموع (مبلغ قرارداد به علاوه متمم) برای فیلم‌اولی‌ها تا سقف ۵۰ میلیون تومان، برای نیمه‌حرفه‌ای‌ها تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان و برای حرفه‌ای‌ها تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

سامانه ثبت طرح مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ بازگشایی می‌شود. علاقه‌مندان به سینمای مستند و همکاری با مرکز گسترش می‌توانند از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با ورود به سامانه ثبت طرح درdefc.ir (بخش تولید) طرح خود را ثبت کنند. پیگیری وضعیت بررسی طرح‌ها و نتایج در سامانه مرکز و صفحه شخصی امکان‌پذیر است.

اولویت‌های مرکز گسترش نیز همچون اولویت‌هایی که سازمان سینمایی اعلام کرده، به «خانواده و جمعیت»، «محیط زیست، مدیریت انرژی، حیات وحش»، «طرح مسایل اجتماعی، پرسشگری، مطالبه‌گری»، «پیشرفت و تولید در کشور» و «انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت فلسطین» اختصاص دارد.

طرح‌هایی که در قالب این اولویت‌ها نباشند اما با معیارهای تولید و حمایت در مرکز گسترش همخوانی داشته باشند، فرصت ساخت را به دست خواهند آورد، همچنین طرح‌هایی که دارای دمو باشند، در اولویت بررسی قرار خواهند گرفت.

آغاز نظارت سازمان سینمایی بر محتوای خارجی پلتفرم‌ها

پس از انتشار و ممنوعیت پخش سریال مصری «حشاشین» در پلتفرم‌های نمایشی، محمد خزاعی در نامه‌ای خطاب به معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، با اشاره به حضور پررنگ آثار سینمایی خارجی (شامل آثار مستند، کوتاه، انیمیشن و آثار بلند سینمایی) در سکوهای نمایش فیلم کشور آورده است:

«با استناد به ابلاغیه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ایجاد ساز و کار راه‌اندازی بخش نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم‌های خارجی متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم، از این پس عرضه این آثار منوط به اخذ تاییدیه نمایش از سازمان سینمایی است.»

در این نامه بر تهیه ساز و کارهای لازم برای تشکیل و اداره این مجموعه نظارتی و نیز تدوین دستورالعمل نحوه نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم‌ها و آثار سمعی و بصری متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم تاکید شده است. خزاعی در این نامه همچنین تدوین ضوابط ناظر بر فیلم‌های خارجی متقاضی نشر بر بسترهای نمایش فیلم و نیز برگزاری جلسات مختلف با بخش‌های مربوطه را خواستار شده است. با توجه به اهمیت نظارت بر آثار سینمایی خارجی و پایش محتوایی این آثار صدور این ابلاغیه فصل تازه‌ای در تخصصی شدن و تمرکز بیشتر بر ماهیت آثار خارجی ارزیابی می‌شود.

اکران خصوصی «مست عشق» برای شمس و مولوی پژوهان

اکران خصوصی فیلم سینمایی «مست عشق» برای مولوی‌شناسان، شمس پژوهان و شاهنامه‌پژوهان روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ ماه در موزه سینما برگزار شد. در این اکران، چهره‌های برجسته‌ای چون محمدعلی موحد، میرجلال‌الدین کزاری، ژاله آموزگار پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی، عبدالمجید ارفعی متخصص زبان‌های باستانی و مترجم خط میخی عیلامی، لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر و یونس شکرخواه متخصص علوم ارتباطات حضور داشتند.

حسن فتحی در این مراسم متنی را قرائت کرد که عبارت است از:

«همه ما آدم‌ها بی‌آن که خواسته باشیم، متولد می‌شویم و طنز قضیه در این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، متولد شدن ما با نوعی مسؤولیت اخلاقی همراه است؛ مسؤولیتِ اینکه اوضاع جهانی را که لُملُمه می‌زند از حرص و طمع و کشتار و ویرانی، با افعال خودمان سیاه‌تر از آنچه که هست نکنیم. پیام شیرین و شکّرین شمس و مولانا در این زمانه تلخ‌کامی و خشونت و نفرت‌پراکنی، می‌تواند بارقه امیدی باشد برای ما ساکنانِ به عادت و روزمرگی گرفتار شده‌ این روزگار تا شاید با پرهیز از خودشیفتگی و افکار خشک و تنگ‌نظرانه در افعال و کردار خودمان تأمل و نواندیشی و تجدیدنظر کنیم. این اثر سینمایی بی‌هیچ تفاخری برگ سبزی تحفه درویش و نمایش قطره‌ای از دریای بیکران اندیشه‌های عرفانی است.»

کد خبر 6096213

دیگر خبرها

  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد